Hírek

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Dr. Csontos Péternek, az ATK TAKI tudományos tanácsadójának.

Egy egyszerű módszer segítségével a talajélet és ezáltal a talajegészség kutatásához járulhatunk hozzá. "Alsóban az élet" programunkra ezúttal óvodák és iskolák jelentkezését várjuk.

Az ELKH ATK Talajtani Intézet munkatársai több hazai intézmény kutatóival együttműködve fejlesztették ki az Ammónia Gáz Emissziós Modell-t (AGEM-S), melynek célja a magyarországi sertéságazat ammónia kibocsátás csökkentésének elősegítése.

Intézetünk munkatársai jelenleg négy szakfolyóirat által meghirdetett, hat különböző különszámában meghívott szerkesztőként vesznek részt.

Kutatási eredményeink a Frontiers in Plant Science Q1 besorolású folyóiratban jelentek meg.

Az ELKH ATK Talajtani Intézetének kutatói a talaj-növény-víz rendszer vizsgálatát végezték el csemege kukorica termesztésben, bioszén kijuttatása mellett. Az eredmények a Water Q1 besorolású folyóiratban jelentek meg.

"Alsóban az élet!" programunkra összesen 677 településről, 1193 kitöltő jelentkezett, 1966 db alsóneműt begyűjtve!

Az ELKH ATK Talajtani Intézet munkatársai az ELTE kutatóival együttműködve a légirégészet évtizedes problematikájának egyik lehetséges megoldását dolgozták ki az intézeti talajtéradat infrastruktúrára alapozva.

Az ELKH ATK Talajtani Intézet bemutatja: Alsóban az élet! Rázzuk gatyába együtt a talajokat! Kíváncsi vagy a talajélet változatos lakóira? Jelentkezz Te is kutatónak!

Az ELKH ATK Talajtani Intézetének vezetésével megújították a talajok vízgazdálkodási tulajdonságait becslő módszereket.

© 2013-2021 MTA ATK TAKI
Impressum | Privacy Policy