ATON

Agrokémia és Talajtan Online

Az AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN az Akadémiai Kiadó AKJournals portfóliójában magyar és angol nyelven megjelenő, lektorált tudományos folyóirat a föld- és környezettudományok, a kémia és a biológia területén. 1951-ben alapították, mely a mai napig az ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet (TAKI) kiadványaként jelenik meg. A folyóirat a talajtan, az agrokémia és növénytáplálás, a talajmikrobiológia, és az agroökológia szakterületeken közöl eredeti tudományos közleményeket; „Szemle" rovatában összefoglaló és elemző témaismertetéseket, beszámolókat hazai és nemzetközi rendezvényekről, valamint könyvismertetéseket közöl. „Vita" rovatában helyt ad egy-egy aktuális tudományos kérdésben képviselt eltérő véleményeknek, polémiáknak.

A weboldal célja az AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN tudományos folyóirat elektronikus szerkesztéséhez, korábbi cikkek kereshetővé tételéhez, megjelenítéséhez a lehető legnagyobb mértékben automatizált, modern szolgáltató rendszer épüljön ki.

A MTA Könyvtár és Információs Központ által szerkesztett és felügyelt REAL-J repozitóriumba való Agrokémia és Talajtani korábbi cikkeinek feltöltése folyamatban van. Amennyiben konkrét cikkre van szüksége kérem jelezze az editorial.agrokemia@atk.hu e-mail címen.

 

© 2013-2021 ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató