Hírek

Tizennyolc fiatal kutató vehette át Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől az Akadémiai Ifjúsági Díjat 2019. február 7-én az Akadémia Székházában, köztük Tóth Brigitta, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet tudományos főmunkatársa „Európa talajainak vízgazdálkodási tulajdonságait becslő módszerek kidolgozása és alkalmazása 3D kontinentális talajhidrológiai térképezéshez” című pályamunkájáért.
https://mta.hu/mta_hirei/atadtak-az-akademiai-ifjusagi-dijat-109361

Makó András, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet tudományos főmunkatársa sikeresen megvédte az „ Új talajfizikai mérő- és becslőmódszerek kidolgozása vizes és nem-vizes folyadékfázist tartalmazó talajokra” című nagydoktori értekezését. A nyilvános védésre január 22-én került sor, az MTA Székház Felolvasó termében.

Növényi kommunikáció és a mikorrhizagombák
Elóadó: Parádi István, Talajbiológiai Osztály, ELTE Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Osztály

Mészáros János kollégánk 2018. december 28. és 2019. február 15. között Chilében végez terepi méréseket a Magyar Száraz-Andok Kutatási Program részeként.

Jól érzed magad a talajban?
A gyökér dielektromos válaszának mérése

Előadó: Cseresnyés Imre, Talajfizikai és Vízgazdálkodási Osztály

Flórián Norbert "Klímaváltozási hatások a talaj-mezofauna közösségekre – új módszertani megközelítések" című doktori (PhD) értekezését a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskolájában 2018.december 12-én sikeresen megvédte.

A Talaj Világnapját minden évben december 5-én ünneplik világszerte. A Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) által összefogott kampány a 2018. évben a talajszennyezés visszaszorításának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Életének 83. évében, 2018. december 2-án elhunyt Várallyay György akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézetének professzor emeritusa.

Az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet „Talaj és környezet” címmel előadónapot szervezett a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, melyre 2018. november 28-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának felolvasó termében.

Átállás az MTMT 2-re - Újdonságok, változások és a felület bemutatása

Elóadó: Vass Csaba informatikus-könyvtáros

© 2013-2019 MTA ATK TAKI
Impresszum | Adatkezelési tájékoztató